WP
WP

Spaghetti z sosem carbonara - Przepis

Trwa ładowanie...
Spaghetti z sosem carbonara
Podziel się
Składniki
  • dla 4 osób:
  • - 340 gramów Spaghetti Barilla,
  • - 140 gramów boczku (pancetty),
  • - 4 żółtka jaj,
  • - 100 gramów sera pecorino,
  • - sól i pieprz dla smaku.
Przepis
  1. Ugotuj Spaghetti Barilla w dużym garnku osolonej wody. W tym samym czasie pokrój boczek na cienkie paski i ułóż je na dużej patelni. Przysmaż boczek na lekki brąz bez dodawania oleju.2. W międzyczasie ubij żółtka z ¾ ilości sera pecorino. Dodaj świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.3. Gdy makaron będzie al dente, odcedź go i włóż na patelnię z boczkiem. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj ubite żółtka. Dodaj łyżkę wody z gotowania makaronu, by uzyskać kremowy efekt.4. Mieszaj przez minutę. Posyp resztą sera pecorino i czarnym pieprzem. Podawaj gorące.

Przepis dodał użytkownik pegasuspr

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP