Trwa ładowanie...
d706zcg
10-02-2009 18:46

Sos koperkowy

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d706zcg
Składniki
  • 40 g masła
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka pokrajanej cebuli
  • 1 filiżanka kwaśnej śmietany
  • 1-2 kostki cukru
  • rosół
  • sok z cytryny
Przepis

Koperek umyć, drobno posiekać. Z masła i mąki przyrządzić jasną zasmażkę, dodać połowę koperku i cebulę, rozprowadzić rosołem, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny i gotować przez 15 min. Zestawić z ognia, przecedzić, dodać drugą połowę koperku i kwaśną śmietanę, jeszcze raz zagotować i podać

Przepis dodał użytkownik suzume

d706zcg

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d706zcg
d706zcg
d706zcg
Więcej tematów
d706zcg