Trwa ładowanie...
ycipk-ggxbtc
ycipk-ggxbtc

Sos koperkowy

Przepis
Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Składniki
  • 40 g masła
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka pokrajanej cebuli
  • 1 filiżanka kwaśnej śmietany
  • 1-2 kostki cukru
  • rosół
  • sok z cytryny
Przepis

Koperek umyć, drobno posiekać. Z masła i mąki przyrządzić jasną zasmażkę, dodać połowę koperku i cebulę, rozprowadzić rosołem, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny i gotować przez 15 min. Zestawić z ognia, przecedzić, dodać drugą połowę koperku i kwaśną śmietanę, jeszcze raz zagotować i podać

Przepis dodał użytkownik suzume

ycipk-ggxbtc
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-ggxbtc
ycipk-ggxbtc
ycipk-ggxbtc
ycipk-ggxbtc