Trwa ładowanie...
d4e6465
28-07-2008 09:46

Sos boloński do makaronu

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d4e6465
Składniki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 20 g boczku
  • 40 g selera
  • 200 g mielonego mięsa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 ml bulionu mięsnego
  • 140 ml wina czerwonego
  • liść laurowy
  • pieprz, gałka muszkatołowa
Przepis

Boczek i warzywa pokroić w kotkę i udusić 2 minuty po czym dodać mięso i podsmażyć. Następnie dodać wino, koncentrat, bulion i przyprawy i gotować około 30 minut.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e6465
d4e6465
d4e6465
Więcej tematów
d4e6465