Trwa ładowanie...
dxtlvjh
28-07-2008 09:46

Sos boloński do makaronu

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dxtlvjh
Składniki
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 20 g boczku
  • 40 g selera
  • 200 g mielonego mięsa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 ml bulionu mięsnego
  • 140 ml wina czerwonego
  • liść laurowy
  • pieprz, gałka muszkatołowa
Przepis

Boczek i warzywa pokroić w kotkę i udusić 2 minuty po czym dodać mięso i podsmażyć. Następnie dodać wino, koncentrat, bulion i przyprawy i gotować około 30 minut.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dxtlvjh
dxtlvjh
dxtlvjh
Więcej tematów
dxtlvjh

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj