Trwa ładowanie...
d3wl4ns
05-07-2014 08:14

Sok z agrestu

Przepis
4.3
(4 głosy)
Oceń:
d3wl4ns
Składniki
  • 2 kg agrestu dojrzałego
  • 1kg cukru
Przepis

Agrest myjemy, nie musimy obrywać ogonków. Dno sokownika wypełniamy wodą, na górę wsypujemy rozmiażdżony agrest z 0,5 kg cukru. Gotujemy na dużym ogniu, co jakiś czas spuszczając sok. Do gotowego soku dodajemy resztę cukru. Gotujemy, zbierając "szumowiny" aż będzie czysty. Wrzący przelewamy do butelek, niezwłocznie zakręcamy.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

Podziel się opinią

12

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3wl4ns
d3wl4ns
d3wl4ns
Więcej tematów
d3wl4ns