Trwa ładowanie...
d1bcpow
d1bcpow

Snickers

Przepis
2.5
(4 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • Ciasto miodowe: 2 szkl. mąki, 1/2 kost. margaryny, 1/2 łyżki sody, niepełna szkl. cukru, 2 łyzki miodu, łyzka kakao, 2 żółtka.
    • Ciasto orzechowe: 5 białek, 20 dag posiekanych orzechów włoskich, łyzka miodu, łyżka mąki, łyżka bułki tartej, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szkl. cukru.
    • Ciasto kokosowe: 5 białek 1/2 szkl. cukru, 20 dag wiórków kokosowych.
    • Krem: 20 dag posiekanych orzechów włoskich, niepełna szkl. cukru, szkl. pudru, kost. margaryny.
    • Dodatkowo: puszka słodzonego mleka skondensowanego, orzechy do posypania.
Przepis

1. Margarynę połączyć z cukrem, mąką, sodą, kakao i żółtkami. Dodać miód i zagnieść gładkie ciasto. Piec 20 min w 180 st.
2. Białka ubić dodając cukier, mąkę z proszkiem i bułką tartą. Na koniec dodać miód i orzechy. Upiec w tej samej blasze.
3. Białka ubić z cukrem, dodać wiórki. Ciasto wylać na ta samą blaszkę wyłożoną folią aluminiową i posmarowaną tłuszczem. Piec 30 min.
4. Do mleka dodać orzechy i parzyć na wolnym ogniu do momentu wygotowania się mleka. Ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem i, ucierając, stopniowo dodawać wystudzoną masę orzechową.
5. Na ciasto miodowe wyłożyć część kremu i przykryć ciastem kokosowym. Wyłożyć resztę kremu i położyć ciasto orzechowe. Mleko gotować ok. 2 godz., następnie je przestudzić. Wierzch ciasta posypać orzechami i zalać karmelem. Smacznego:-)

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

Share
d1bcpow
d1bcpow
d1bcpow
Więcej tematów
d1bcpow