smażony ser
- po grubym plastrze żółtego sera edamskiego
- 3 jajka do panierowania
- bułka tarta do panierowania
Ser pokroić na plastry o grubości centrymetra do dwóch (ja miałam plastry duze wiec
kazdy jeszcze przekroiłam na pół). Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce. Czynnosc te
powtórzyc 3 razy, dzieki czemu ser bedzie dobrze chroniony przed wylaniem się w oleju. Tak przygotowany ser wstawiam na 10 minut do zamrazalnika zeby stwardniał (gdzies
kiedys dawno temu to wyczytałam i od tego czasu ser mi sie nie wylewa). Smażę w
głębokim tłuszczu do przyrumienienia panierki jakies 15-30 sekund. Uważac bo dłuzej to zaczyna sie wylewac. Mozna we frytkownicy
Najlepiej podawać w frytkami i surówką:)smacznego
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze