Trwa ładowanie...
d16car6
02-09-2010 14:41

smażony ser

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d16car6
Składniki
  • po grubym plastrze żółtego sera edamskiego
  • 3 jajka do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
Przepis

Ser pokroić na plastry o grubości centrymetra do dwóch (ja miałam plastry duze wiec
kazdy jeszcze przekroiłam na pół). Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce. Czynnosc te
powtórzyc 3 razy, dzieki czemu ser bedzie dobrze chroniony przed wylaniem się w oleju. Tak przygotowany ser wstawiam na 10 minut do zamrazalnika zeby stwardniał (gdzies
kiedys dawno temu to wyczytałam i od tego czasu ser mi sie nie wylewa). Smażę w
głębokim tłuszczu do przyrumienienia panierki jakies 15-30 sekund. Uważac bo dłuzej to zaczyna sie wylewac. Mozna we frytkownicy
Najlepiej podawać w frytkami i surówką:)smacznego

Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d16car6
d16car6
d16car6
Więcej tematów
d16car6