Trwa ładowanie...
d3nl01p
13-02-2014 16:54

Serca z czekolady

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3nl01p
Składniki
  • 1 opakowanie tortowych wafli
  • kilka łyżek powideł/dżemu o dowolnym smaku
  • 300 g gorzkiej lub mlecznej czekolady
  • foremki w kształcie serca
Przepis

Za pomocą foremki wycinamy kształty serca z wafli tortowych. Robimy to szybko i zdecydowanie, aby nic nie pękło. Na jedno serce przypadają trzy wafle. Dolny wafelek smarujemy dżemem, umieszczamy na nim następny, także posmarowany dżemem i na samym wierzchu kładziemy trzeci.
Czekoladą rozpuszczoną w wodnej kąpieli smarujemy wafle. Robimy to z każdej ich strony. Dekorujemy według uznania. Mogą być to wiórki kokosowe, płatki migdałowe, kolorowe posypki lub perełki. Całość schładzamy i trzymamy w lodówce. Smacznego.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3nl01p
d3nl01p
d3nl01p
Więcej tematów
d3nl01p

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj