Trwa ładowanie...
d2nv8lp
13-02-2014 16:54

Serca z czekolady

Przepis
4.2
(12 głosów)
Oceń:
d2nv8lp
Składniki
  • 1 opakowanie tortowych wafli
  • kilka łyżek powideł/dżemu o dowolnym smaku
  • 300 g gorzkiej lub mlecznej czekolady
  • foremki w kształcie serca
Przepis

Za pomocą foremki wycinamy kształty serca z wafli tortowych. Robimy to szybko i zdecydowanie, aby nic nie pękło. Na jedno serce przypadają trzy wafle. Dolny wafelek smarujemy dżemem, umieszczamy na nim następny, także posmarowany dżemem i na samym wierzchu kładziemy trzeci.
Czekoladą rozpuszczoną w wodnej kąpieli smarujemy wafle. Robimy to z każdej ich strony. Dekorujemy według uznania. Mogą być to wiórki kokosowe, płatki migdałowe, kolorowe posypki lub perełki. Całość schładzamy i trzymamy w lodówce. Smacznego.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2nv8lp
d2nv8lp
d2nv8lp
Więcej tematów
d2nv8lp