Trwa ładowanie...
d3ow07r
21-05-2008 13:43

Salceson

Przepis
3.3
(6 głosów)
Oceń:
d3ow07r
Składniki
    • CIASTO CIEMNE
    • 3 jajka
    • 1 szklanka śmietany
    • 3 łyżki dżemu
    • 3 płaskie łyżki kakao
    • 1 łyżeczka sody
      • CIASTO JASNE
    • 3 szklanki mąki
    • 1 szklanka cukru
    • 1 margaryna
      • BISZKOPT
    • 3 jajka
    • mniej niż 3/4 szklanki cukru
    • niepełna 1 szklanka mąki
    • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    • galaretki
      • MASA KARPATKOWA
    • 2 szklanki mleka
    • 1 szklanka cukru
    • 1 cukier waniliowy
    • 1 szklanka mąki
    • 1 margaryna
      • polewa czekoladowa
Przepis

Przepis na ciasto ciemne: Wszystkie składniki ubić.
Przepis na ciasto jasne: Margarynę roztopić z cukrem, dodać mąkę i wymieszać na kruszonkę. Wystudzić i lekko wymieszać z ciastem ciemnym.

Upiec i przekroić na pół.
Przepis na biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać. Upiec. Wykroić w nim dziurki kieliszkiem. Do dziurek wlać kolorowe krzepnące galaretki.
Przepis na masę karpatkową: 1 szklankę mleka ugotować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę rozrobić w drugiej szklance mleka i wlać do gotującego się mleka z cukrem. Gdy masa wystygnie dodać margarynę.
Przkładanie ciasta: ciasto ciemne - masa karpatkowa - biszkopt z galaretkami - masa karpatkowa - ciasto ciemne - na koniec polewa

Przepis dodał użytkownik Tysia

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ow07r
d3ow07r
d3ow07r
Więcej tematów
d3ow07r