Sałatka ziemniaczana
- 800 g ziemniaków
- 1 czerwona cebula
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka kaparów
- natka kopru włoskiego
- sól, pieprz
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, nieco ostudzić i obrać.
Pokroić w plastry.
Cebulę posiekać dość drobno, dodać do ziemniaków.
Marynowane kapary odcedzić, natkę kopru włoskiego posiekać.
Wszystko dodać do ziemniaków.
Wlać oliwę, ocet z czerwonego wina, doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
Pozostawić na pewien czas do ?przegryzienia się?.
Rozgrzać oliwę na patelni, usmażyć na niej drobne rybki, panierowane w osolonej mące.
Podawać z sałatką na ciepło lub zimno.
Przepis dodał użytkownik aniasobol22
Podziel się opinią
Komentarze