Trwa ładowanie...
d1bjxpi
22-09-2008 19:17

Sałatka ziemniaczana

Przepis
1.0
(1 głos)
Oceń:
d1bjxpi
Składniki
  • 800 g ziemniaków
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka kaparów
  • natka kopru włoskiego
  • sól, pieprz
Przepis

Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, nieco ostudzić i obrać.
Pokroić w plastry.
Cebulę posiekać dość drobno, dodać do ziemniaków.
Marynowane kapary odcedzić, natkę kopru włoskiego posiekać.
Wszystko dodać do ziemniaków.
Wlać oliwę, ocet z czerwonego wina, doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
Pozostawić na pewien czas do ?przegryzienia się?.
Rozgrzać oliwę na patelni, usmażyć na niej drobne rybki, panierowane w osolonej mące.
Podawać z sałatką na ciepło lub zimno.

Przepis dodał użytkownik aniasobol22

Podziel się opinią

2
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1bjxpi
d1bjxpi
d1bjxpi
Więcej tematów
d1bjxpi

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj