Składniki
- 800 g ziemniaków
 - 1 czerwona cebula
 - 4 łyżki oliwy
 - 1 łyżka octu
 - 1 łyżka kaparów
 - natka kopru włoskiego
 - sól, pieprz
 
Przepis
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, nieco ostudzić i obrać.
Pokroić w plastry.
Cebulę posiekać dość drobno, dodać do ziemniaków.
Marynowane kapary odcedzić, natkę kopru włoskiego posiekać.
Wszystko dodać do ziemniaków.
Wlać oliwę, ocet z czerwonego wina, doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
Pozostawić na pewien czas do ?przegryzienia się?.
Rozgrzać oliwę na patelni, usmażyć na niej drobne rybki, panierowane w osolonej mące.
Podawać z sałatką na ciepło lub zimno.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl