Składniki
- 450 g bobu,
 - 1 pęczek rzodkiwewek,
 - 5-6 liści sałaty /u nas pekińska/,
 - 1/2 pęczka szczypiorku,
 - 2 zabki czosnku,
 - 2 łyzki oliwy,
 - 1 łyżka octu winnego,
 - sól, pieprz, cukier do smaku,
 
Przepis
Gotujemy wodę. Na osolony wrzątek wrzucamy bóbi gotujemy 4 minuty.Odcedź i przelej lodowatą wodą.Wyjmij bób z twardych łupin.Rzodkirwke umyj i pokrój na plastry.Liście sałaty opłucz imposzatkuj nożem. Drobno posiekaj czosnek i szczypiorek. Olej wymieszaj z octem.Przypraw solą ,cukrem i pieprzem. Wszytskie składniki wymieszaj.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl