Trwa ładowanie...

Ryżowe kulki z mozzarellą

Arancini to ryżowe kulki nadziane mozzarellą. Danie pochodzi z gorącej Sycylii. Bazą jest risotto. Po wystudzeniu formuje się z niego kulki wielkości mandarynki i nadziewa farszem. Kulki panierujemy w jajku i bułce tartej. Potem smażymy je w głębokim tłuszczu, aż staną się złociste i chrupiące. Przygotowanie tej przekąski nie jest trudne, a sukces gwarantowany.

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

d45ud42
d45ud42
icon info

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

d45ud42
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45ud42
Więcej tematów