Ryż z warzywami
- *Ryż 3 woreczki
- *Warzywa na patelnię mrożone
- *Sos do potraw chińskich może być knorra
- *Oliwa z oliwek lub olej
- *Kostka bulionowa
- *Czosnek granulowany lub wyciśnięty
W garnku do wrzącej i osolonej wody wrzucamy ryż, gotujemy tyle ile jest na przepisie, na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy warzywa. Smażymy na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Kiedy warzywa są miękkie, dolewany sos do potraw chinśkich, posypujemy czosnkiem i dajemy jedną kostkę bulionową. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, co chwilę dokładnie mieszając. Ryż odcedzamy, wysypujemy na talerz i układamy na nim warzywa. Danie dla 3-4 osób. Smacznego!!!
Przepis dodał użytkownik elffirka89
Podziel się opinią
Komentarze