Trwa ładowanie...
d3razsr
11-05-2008 11:11

Ryż z warzywami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3razsr
Składniki
  • *Ryż 3 woreczki
  • *Warzywa na patelnię mrożone
  • *Sos do potraw chińskich może być knorra
  • *Oliwa z oliwek lub olej
  • *Kostka bulionowa
  • *Czosnek granulowany lub wyciśnięty
Przepis

W garnku do wrzącej i osolonej wody wrzucamy ryż, gotujemy tyle ile jest na przepisie, na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy warzywa. Smażymy na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Kiedy warzywa są miękkie, dolewany sos do potraw chinśkich, posypujemy czosnkiem i dajemy jedną kostkę bulionową. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem, co chwilę dokładnie mieszając. Ryż odcedzamy, wysypujemy na talerz i układamy na nim warzywa. Danie dla 3-4 osób. Smacznego!!!

Przepis dodał użytkownik elffirka89

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3razsr
d3razsr
d3razsr
Więcej tematów
d3razsr

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj