Trwa ładowanie...
d1zwlqc
25-04-2008 10:02

Ryż z jabłkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1zwlqc
Składniki
  • 2 torebki ryżu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła
  • ok. kg jabłek
  • 15 dkg cukru
  • cukier waniliowy
  • cynamon
  • 2 jajka
  • 1 szklanka śmietany
  • cukier puder
  • tłuszcz do posmarowania formy
Przepis

Ryz ugotować na sypko w w wodzie (1 szklanka) z mlekiem i masłem. Jajka lekko roztrzepać, wymieszać z ugotowanym ryżem. Jabłka obrać pokroić w plastry, wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem. Układać warstwami ryż i jabłka: pierwszą i ostatnią warstwą powinien być ryż. Całość zalać śmietaną, posmarować masłem. Zapiec w piekarniku, Podawać można na ciepło i na zimno.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1zwlqc
d1zwlqc
d1zwlqc
Więcej tematów
d1zwlqc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj