Różne oblicza pieprzu
Przyprawa na wagę złota
Kuchnia bez pieprzu? to niemożliwe! W końcu to jedna z najbardziej popularnych i najczęściej używanych przypraw świata. Pieprz to jeden z podstawowych dodatków, nadających smak zupom, mięsom, rybom i warzywom. Ta przyprawa, kiedyś na wagę złota, jest tak dziś popularna, że jej roczna produkcja wynosi nawet setki tysięcy ton. Zazwyczaj używamy pieprzu czarnego, na świecie jednak znane są inne rodzaje tego typu przyprawy. Poznajmy je, bo warto.
Kuchnia bez pieprzu? Wydaje się to niemożliwe. W końcu to jedna z najbardziej popularnych i najczęściej używanych przypraw świata. Pieprz to jeden z podstawowych dodatków, nadających smak zupom, mięsom, rybom i warzywom. Ta przyprawa, kiedyś na wagę złota, jest tak dziś popularna, że jej roczna produkcja wynosi nawet setki tysięcy ton. Zazwyczaj używamy pieprzu czarnego, na świecie jednak znane są inne rodzaje tego typu przyprawy. Poznajmy je, bo warto.