Rozgrzewająca zupa

Obraz

Składniki

    • 2 filety z kurczaka,
    • 4 parówki,
    • 1 cebula,
    • 3 ząbki czosnku,
    • 1 cukinia,
    • 2 papryki czerwone,
    • do smaku sól,
    • do smaku pieprz czarny mielony,
    • 9-10 łyżek ketchupu,
    • 2 kostki bulionu drobiowego,
    • do smaku pieprz kolorowy ziarnisty,
    • do smaku olej,
    • do smaku pietruszka,
    • do smaku ser,
    • do smaku chleb,
    • 2 litrów wody

Przepis

Filety z kurczaka myjemy, osuszamy a następnie kroimy w kostkę. Na
patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięsko, przyprawiamy solą i
pieprzem. Gotowe przekładamy do garnka i pozostawiamy do ostygnięcia.
Parówki obieramy z owijek a następnie kroimy je w plasterki. Czosnek
obieramy i kroimy również w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i
kroimy w piórka. Paprykę myjemy, wycinamy gniazdo nasienia i kroimy w
kostkę. Wszystko chwilkę przysmażamy. Cukinię dokładnie myjemy, a
następnie kroimy w kosteczkę. Cukinię dodajemy do pozostałych
składników i smażymy ok 5 min. Podsmażone składniki przekładamy do
garnka z filetem, zalewamy wodą i dodajemy bulion. Gotujemy. Jeśli
zupka zacznie wrzeć dodajemy ketchup i przyprawy, mieszamy.
Przykręcamy ogień i pozostawiamy jeszcze chwilkę by się gotowało.
Gotową zupkę nakładamy do miseczki posypujemy posiekaną natką
pietruszki i zdobimy serem a następnie przyprawiamy pieprzem
kolorowym. Podajemy z pieczywem. Smacznego !!

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Żywiak chlebowiec w domu? Poznaj sprawdzone sposoby na walkę ze szkodnikiem
Żywiak chlebowiec w domu? Poznaj sprawdzone sposoby na walkę ze szkodnikiem
Sekret diety Koreanek. To dlatego są takie szczupłe
Sekret diety Koreanek. To dlatego są takie szczupłe
Najgorszy rodzaj kawy, a jesienią pijemy ją litrami. Cukrowo-tłuszczowa bomba
Najgorszy rodzaj kawy, a jesienią pijemy ją litrami. Cukrowo-tłuszczowa bomba
Ma więcej wartości niż zwykły miód, a Polacy nie doceniają. Działa jak balsam na jelita
Ma więcej wartości niż zwykły miód, a Polacy nie doceniają. Działa jak balsam na jelita
Polacy raczej ich nie jedzą. Wspierają pracę wątroby i chronią ją przed stłuszczeniem
Polacy raczej ich nie jedzą. Wspierają pracę wątroby i chronią ją przed stłuszczeniem
Ma delikatne mięso i mało ości. To jedna z najlepszych i najzdrowszych ryb żyjących w Polsce
Ma delikatne mięso i mało ości. To jedna z najlepszych i najzdrowszych ryb żyjących w Polsce
Wymieszaj te zioła i dodawaj do dań. Poziom żelaza powinien szybko się podnieść
Wymieszaj te zioła i dodawaj do dań. Poziom żelaza powinien szybko się podnieść
Jest słodki, a obniża poziom cukru we krwi. Niestety w Polsce wciąż mało znany
Jest słodki, a obniża poziom cukru we krwi. Niestety w Polsce wciąż mało znany
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Konkurencja dla kurczaka i indyka. W Lidlu i Biedronce drób jak ze szlacheckiego stołu
Konkurencja dla kurczaka i indyka. W Lidlu i Biedronce drób jak ze szlacheckiego stołu
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru