Trwa ładowanie...
d1v4j1g
21-11-2016 22:29

Rolada czosnkowa

Przepis
3.9
(8 głosów)
Oceń:
d1v4j1g
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Składniki
  • mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
  • 1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
  • 1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
  • 1 cebula szalotka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
  • ½ łyżeczka soli, pieprz
  • olej
  • płat ciasta francuskiego
  • sos czosnkowy
Przepis

mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 cebula szalotka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
½ łyżeczka soli, pieprz
olej
płat ciasta francuskiego
sos czosnkowy Folwark

Wykonanie:

Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę i czosnek posiekać.

Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać zmielone mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić przyprawa do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Wymieszać z sosem czosnkowym Folwark tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę.

Masę równo nałożyć na płat ciasta francuskiego. Zawinąć. Wstawić do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (200st).

Piec około 20 minut. Aż ciasto się zarumieni.

Przepis dodał użytkownik Kobi

Rolada czosnkowa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1v4j1g
d1v4j1g
d1v4j1g
d1v4j1g
Więcej tematów
d1v4j1g