- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
- 1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
- 1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
- 1 cebula szalotka
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
- ½ łyżeczka soli, pieprz
- olej
- płat ciasta francuskiego
- sos czosnkowy
Przepis
mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 cebula szalotka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
½ łyżeczka soli, pieprz
olej
płat ciasta francuskiego
sos czosnkowy Folwark
Przepis
Wykonanie:
Przepis
Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę i czosnek posiekać.
Przepis
Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać zmielone mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić przyprawa do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Wymieszać z sosem czosnkowym Folwark tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę.
Przepis
Masę równo nałożyć na płat ciasta francuskiego. Zawinąć. Wstawić do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (200st).
Przepis
Piec około 20 minut. Aż ciasto się zarumieni.