Rolada czosnkowa
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
- 1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
- 1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
- 1 cebula szalotka
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
- ½ łyżeczka soli, pieprz
- olej
- płat ciasta francuskiego
- sos czosnkowy
mięso drobiowe (może być mięso wykorzystane z rosołu) – 200 g
1 marchewka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 pietruszka gotowana (może być wykorzystana z rosołu)
1 cebula szalotka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
½ łyżeczka soli, pieprz
olej
płat ciasta francuskiego
sos czosnkowy Folwark
Wykonanie:
Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę i czosnek posiekać.
Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać zmielone mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić przyprawa do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Wymieszać z sosem czosnkowym Folwark tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę.
Masę równo nałożyć na płat ciasta francuskiego. Zawinąć. Wstawić do lodówki na czas nagrzania się piekarnika (200st).
Piec około 20 minut. Aż ciasto się zarumieni.
Przepis dodał użytkownik Kobi
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze