Ramen

Obraz

Składniki

  • Wywar
    • 6l wody
  • 2kg surowego kurczaka(mogą być kości)
  • 1 cebula średniej wielkości( dla narutowego wyglądu najlepiej czerwona)
  • 2 średnie marchewki
  • Włoszczyzna ( jak ktoś lubi może dodać kapustę pekińską)
  • 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
  • Sól do smaku
    • Baza Ramen
    • 1 łyżka oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego (ostatecznie sojowego)
  • Ok. 2 ząbków posiekanego czosnku -
  • Ok. 1 łyżeczka imbiru siekanego ( najlepiej świeżego dla aromatu) _
  • 2-3 łyżki pasty miso -
  • 50 ml sosu japońskiego -
  • 1 łyżka rozpuszczonej kostki rosołowej
  • Chilli lub ostre papryczki
  • Sól i pieprz do smaku
    • Makaron
    • Można użyć 3 rodzajów makaronu: japoński(najlepszy), polski(byle by był długi i cienki), Z zupek chińskich(najgorzej i w ostateczności?bleee)
    • Dekoracja
    • Aby nasza zupa nie była jak szkolne mundurki przystroimy ją kilkoma dodatkami.
  • Jak dobrze wiemy Naruto lubi gdy w jego zupie jest duża ilość wołowinki. Tak, więc potrzebujemy wołowiny.
  • Można użyć trochę zielonej cebuli
  • Grzyby Mun lub Shiitake
  • Tofu
  • Słodkie sake tzw. Marin

Przepis

WYWAR

Przepis

No chyba rosół umiemy robić Ne?
Warzywa oczyszczamy i obieramy. Kurczaka myjemy pod bieżącą ciepłą wodą.
Cebulę wrzucamy całą.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WRZUCAMY DO WRZĄCEJ WODY"
Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Gdy wywar będzie gotowy wszystko wycedzamy i zostawiamy do dalszego użycia.
Wywar możemy wykorzystać do wielu innych dań Np. sosy

Przepis

BAZA

Przepis

Oleje rozgrzewamy i podsmażamy na nich imbir i czosnek(uważajcie żeby się nie przypiekł za mocno), następnie dodajemy pastę miso** i sos japoński (sojowy), łyżkę bulionu oraz chilli i papryczki. Gotujemy masę ok. 10-12 minut.

Przepis

MAKARON

Przepis

Gotujemy go normalnie jednak musimy pamiętać, aby makaron był trochę twardy

Przepis

DEKORACJA

Przepis

Wołowinę kroimy w plasterki gotujemy i podsmażamy. Dodajemy sos sojowy, tofu i marin. Dodatki podajemy już do gotowej zupy. Na koniec dorzucamy grzyby a dla koloru marchew z wywaru kroimy w żulinkę lub makaron. Wierzch zupy posypujemy cebulą z wywaru pokrojoną w kostkę, piórka lub półplastry a jak nam się uda to w całe plastry, co da Narutowy efekt.Itadakimasu"

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany