Rafaello
- 2 paczki okrągłych krakersów
- 20 dag wiórków kokosowych
- opakowanie cukru waniliowego
- 25 dag masła roślinnego
- 3/4szkl cukru
- 1/2 litra mleka
- 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej
- 2 czubate łyżki budyniu waniliowego
- 2 żółtka
Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru. Dodać mąkę, budyń i 1/2 szkl mleka, zmiksować, resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem, wlać zmiksowaną masę. Gotować aż zgęstnieje. Ostudzić, masło zmiksować, dodając po łyżce masy budyniowej, wsypać wiórki kokosowe. Z krakersów i masy ułożyć 3 warstwy ciasta. Wierzch oprószyć wiórkami kokosowymi.
Przepis dodał użytkownik misia13
Podziel się opinią
Komentarze