Trwa ładowanie...
d249ozl
16-04-2008 12:04

Racuchy z gruszką

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d249ozl
Składniki
  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • 0,5 szkl. mleka
  • 2 duże jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 5 dużych dojrzałych gruszek
  • woda
  • cynamon
  • cukier puder
Przepis

Gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w dość grube plasterki. Mąkę mieszamy z jajkami, mlekiem, 1/3 łyżeczki cynamonu i 1 łyżeczką cukru waniliowego, dodajemy sól do smaku.
Wyrabiamy ciasto, jeżeli jest za gęste dodajemy wody. Gruszki zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d249ozl
d249ozl
d249ozl
Więcej tematów
d249ozl

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj