Pyszne ciasteczka
- 250 g margaryny
- 200 g mąki
- 200 g wiórek kokosowych
- 150 g cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 50 g migdałów w płatkach
- garść suszonych moreli
- garść suchych rodzynków
- garść ziaren słonecznika
- 2 łyżeczki kawy prawdziwej, mielonej
Mąkę, kokos, kawę i cukier wymieszać i posiekać z margaryną, dorzucić jajko, dodać bakalie, szybko zagnieść ciasto. Toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je na dłoni i układać w odstępach na blaszce (nieco urosną w piecu). Piec do lekkiego zrumienienia w temp 180 stopni 10-20 minut, w zależności od piekarnika. Gorące posmarować miodem i posypć pokrojoną w kosteczkę kandyzowaną skórką pomarańczową.
Przepis dodał użytkownik julia313
Podziel się opinią
Komentarze