Składniki
- 250 g margaryny
 - 200 g mąki
 - 200 g wiórek kokosowych
 - 150 g cukru
 - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
 - 1 jajko
 - 50 g migdałów w płatkach
 - garść suszonych moreli
 - garść suchych rodzynków
 - garść ziaren słonecznika
 - 2 łyżeczki kawy prawdziwej, mielonej
 
Przepis
Mąkę, kokos, kawę i cukier wymieszać i posiekać z margaryną, dorzucić jajko, dodać bakalie, szybko zagnieść ciasto. Toczyć kulki wielkości orzecha włoskiego, spłaszczać je na dłoni i układać w odstępach na blaszce (nieco urosną w piecu). Piec do lekkiego zrumienienia w temp 180 stopni 10-20 minut, w zależności od piekarnika. Gorące posmarować miodem i posypć pokrojoną w kosteczkę kandyzowaną skórką pomarańczową.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl