Trwa ładowanie...
d2gduif
d2gduif

Pulpety w sosie pomidorowym

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Pulpety w sosie pomidorowym
Składniki
  • - 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • - 1 jajko
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki bułki tartej
  • - 2 łyżeczki vegety
  • - koperek lub kostka smaku koperkowa
  • - kostka rosołowa wieprzowa lub wołowa
  • - po 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, śmietany i mąki
  • - oliwa do smażenia
Przepis
  1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą, vegetą i dokładnie wyrabiamy;
  2. Formujemy małe pulpeciki i podsmażamy na oliwie z każdej strony, po czym przekładamy do garnka zalewamy wodą (aby zakryła wszystkie pulpety), dodajemy kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu około 30 minut;
  3. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pozostawiamy na ogniu na dalsze 10-15 minut. Zaprawiamy śmietaną i mąką.

Przepis dodał użytkownik s-belata

d2gduif

Podziel się opinią

Share
d2gduif
d2gduif
d2gduif
d2gduif