Trwa ładowanie...
dlfhwbn
dlfhwbn

PSZCZÓŁKA

Przepis
Oceń jako pierwszy:
PSZCZÓŁKA
Składniki
  • ciasto:
  • 20 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 50 dag mąki
  • 8 łyżek mleka
  • 4 jajka
  • małe opakowanie proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
    • masa kokosowa:
  • 25 dag wiórków kokosowych
  • 10-15 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 6 łyżek mleka
    • masa budyniowa:
  • 1/2 l mleka
  • 1,5 budyniu śmietankowego
  • 6 łyżek cukru
  • 25 dag masła
Przepis

Składniki masy kokosowej wymieszać, zagotować, smażyć, odstawić do ostudzenia. Przygotować ciasto: utrzeć masło z cukrem i żółtkami, dodając powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Na końcu wymieszać z ubitą pianą z białek. Lekko wymieszać i wyłożyć na blachę. Polać przestudzoną masą kokosową. Po upieczeniu przełożyć masą budyniową przygotowaną w następujący sposób: do utartego masła dodawać po łyżce ugotowanego i przestudzonego budyniu, stale ucierając, aż masa będzie gładka

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Podziel się opinią

Share
dlfhwbn
dlfhwbn
dlfhwbn
Więcej tematów
dlfhwbn