Trwa ładowanie...
d10nm0k
18-06-2008 15:45

prosiaczki

Przepis
3.0
(1 głos)
Oceń:
d10nm0k
Składniki
  • 15 dag Kasi
  • 35 dag maki
  • 2 zoltka
  • smietana ile wejdzie (jest to okolo 3/4 szk)
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
    • Nadzienie dowolne: marmolada , owoce, czekolada...
Przepis

Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto kruche.
Walkujemy na cienki placek.
Na przygotowanie jedengo prosiaczka wycinamy dwa kolka szklanka i jedno male kieliszkiem oraz dwa male trojkaciki na uszka. Na pierwszym duzym kolku ukladamy nadzienie, przykrywamy drugim duzym kolkiem , dociskamy brzegi. Mozna uzyc bialka do sklejania poszczegolnych czesci.Na srodku doklejamu male kolko robiac rowniez dwie dziurki jako nosek prosiaczka. Dociskamy rodzynki w miejsce oczu i przyklejamy trojkaciki zaginajac je jako uszka. Calosc posmarowac bialkiem i wstawic do piekarnika na ok 25 min. (az sie zarumieni)

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d10nm0k
d10nm0k
d10nm0k
Więcej tematów
d10nm0k