PRL-owski sylwester od kuchni
Jak świętowano nadejście nowego roku czasach PRL-u? Na stołach królował śledź pod różnymi postaciami, galaretki z nóżek, sałatka warzywna oraz zapomniane już dania, takie jak "żabie oczko", świadczące o pomysłowości Polaków, którzy musieli radzić sobie z permanentnym brakiem wielu produktów spożywczych. Dobry humor zapewniał radziecki szampan, strumieniami lała się również czysta wódka i... bimber. Przedstawiamy sylwestrowe menu z tamtych czasów.
Jak świętowano nadejście nowego roku czasach PRL-u? Na stołach królował śledź pod różnymi postaciami, galaretki z nóżek, sałatka warzywna oraz zapomniane już dania, takie jak "żabie oczko", świadczące o pomysłowości Polaków, którzy musieli radzić sobie z permanentnym brakiem wielu produktów spożywczych. Dobry humor zapewniał radziecki szampan, strumieniami lała się również czysta wódka i... bimber. Przedstawiamy sylwestrowe menu z tamtych czasów.