Trwa ładowanie...
d4fes80
d4fes80

Powidła śliwkowe

Przepis
3.1
(37 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1 kg śliwek węgierek,
  • 1 kg cukru (lub wg uznania),
Przepis

Śliwki umyć, usunąć pestki. Dno garnka wypełnić niewielką ilością wody i przełożyć śliwki. Gotować przez ok. 10 - 15 min. Ugotowane śliwki smażyć na wolnym ogniu. Gdy zaczną gęstnieć - dodać cukier i dalej smażyć. Gęstość powideł zależy od upodobań gotującego. Gorące powidła nałożyć do słoików, zamknąć szczelnie i jeszcze przez chwilę pasteryzować.

Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny

d4fes80

Podziel się opinią

Share
d4fes80

d4fes80
d4fes80
d4fes80