Potrawa chińska
- 1/2 kg mielonego mięsa
- 3 średnie cebule(pokroić w paski)
- 1/2 kg pieczarek (pokroić w paski)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 słoik papryki konserwowej (pokroić w paski)
- olej do duszenia
- 1 mieszanka mrożona chińska(zupa)
- 1 łyżeczka oregano
- przecier pomidorowy 1 mały słoiczek
- 2 szkl. rosołu z kostki
Cebule i pieczarki podsmażyć na oleju, dodać pozostałe składniki, razem dusić wszystko 15 min. wcześniej z mięsa mielonego przygotowanego jak na kotlety usmażyć małe kotleciki (kuleczki)wielkości łyżeczki od herbaty, obtaczać je w bułce. Następnie wszystko razem wymieszać w garnku razem z kotlecikami i jeszcze chwilkę pogotować, dodać do dania tyle wody, aby nie było zbyt gęste, przyprawić do smaku, na koniec zatrzepać wodą z dodatkiem koncentratu i odrobiny mąki.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Podziel się opinią
Komentarze