Trwa ładowanie...
d2pj29h
03-01-2009 20:22

POMIDOROWA

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2pj29h
Składniki
  • woda 1 szklanek
  • włoszczyzna 3 dekagramów
  • kości 3 dekagramów
  • pomidory 3 dekagramów
  • liść laurowy według uznania
  • cukier 2 gramów
  • koper 2 gramów
  • masło 5 gramów
  • sól według uznania
Przepis

Przygotować wywar z kości i włoszczyzny z liśćmi laurowymi. Pomidory rozparować w osobnym naczyniu i przetrzeć; skóry i pestki ugotować wraz z wywarem, po czym odcedzić go. Po odcedzeniu połączyć wywar z przecierem pomidorowym i dodać pozostałe składniki.

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2pj29h
d2pj29h
d2pj29h
Więcej tematów
d2pj29h

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj