Polędwica w ziołach
- polędwica wołowa 1 kg
- masło 1 łyżka
- sos sojowy 2 łyżki
- estragon 1 łyżeczka
- bazylia 1 łyżeczka
- cząber 1 łyżeczka
- pieprz grubo mielony 1 łyżeczka
- borówki (ze słoika) 4 łyżki
Polędwicę natrzeć sosem sojowym, dokładnie obtoczyć w mieszance przypraw.
Warstwę folii aluminiowej posmarować masłem, zawinąć w nią mięsa.
Piec 40 minut w temperaturze 200 C.
Odwinąć z folii, piec jeszcze około 10 minut.
Borówki wrzucić do rondelka, zagotować z sosem z pieczenia mięsa.
Gotowy sos przyprawić, wylać na półmisek, ułożyć na nim plastry polędwicy.
Udekorować, podawać z ziemniakami i jarzynką.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Podziel się opinią
Komentarze