Trwa ładowanie...
dgny034
19-04-2009 10:52

Polędwica w ziołach

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dgny034
Składniki
  • polędwica wołowa 1 kg
  • masło 1 łyżka
  • sos sojowy 2 łyżki
  • estragon 1 łyżeczka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • cząber 1 łyżeczka
  • pieprz grubo mielony 1 łyżeczka
  • borówki (ze słoika) 4 łyżki
Przepis

Polędwicę natrzeć sosem sojowym, dokładnie obtoczyć w mieszance przypraw.
Warstwę folii aluminiowej posmarować masłem, zawinąć w nią mięsa.
Piec 40 minut w temperaturze 200 C.

Odwinąć z folii, piec jeszcze około 10 minut.
Borówki wrzucić do rondelka, zagotować z sosem z pieczenia mięsa.
Gotowy sos przyprawić, wylać na półmisek, ułożyć na nim plastry polędwicy.

Udekorować, podawać z ziemniakami i jarzynką.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dgny034
dgny034
dgny034
Więcej tematów
dgny034

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj