Podhalańska kwaśnica
Kwaśnica to klasyczna zupa rodem z Podhala. W Zakopanem trwają X Europejskie Targi Produktów Regionalnych, gdzie najlepsi kucharze gotują ten góralski specjał. Sekretem dania jest dobór składników najwyższej jakości.
Jest przepis na dobrą To znaczy pr… Rozwiń
Transkrypcja:
Jest przepis na dobrą
To znaczy przede wszystkim tak najważniejsze jest najważniejsza
Musi być
Ukiszona nieuk
Bez dodatku
I tak
My mamy kapustę którą robiliśmy sami
Wiedząc o tym że będziemy to go to
Wcześnie
Na pewno dobra jakość mięsa nie czyli tej Podhalańskiej baraniny naszej tutaj
Bardzo ważne też jest serce które w
Gotowanie
Mamy kwaśnicę na 600 litrów ile trzeba produktów poszczególnych żeby ją przygotować świat potrzebujemy gdzieś
50 l
Kapusty potrzebujemy żebra wędzone
Boczek cebula
Przyprawy na liczby po 15 kg
W cebuli z 10 kg
Żeberek wędzonych
Boczku z 5 kg
Sporą ilość przy
Liść laurowy ziele angielskie Sól
Ziemniaków No myślę że będziemy potrzebowali tz30
Gotowanie kwaśnicy na 600 l
Różni się czymś od takiego zwykłego gotowania w do
Oczywiście że się różni
Wszystkie czasy
Przede wszystkim sposób gotowa
Tutaj gotujemy na ogniu
Drewno
Z drewnem opalany
Gotujemy
Już coraz mniej
Jak długo taka kwaśnicę nasza
No jest to kilka go
Gotowania nowy
Gotujemy z
Gotować
7:00 rano
14
Skończymy będzie
Częstochowa