Składniki
- 4 Białka
- 200 g cukru
- 250g mąki
- proszek do pieczenia
- 1 śmietana kremowa
- 200 mililitrów schłodzonego mleka
- 1 kostka masła
- 1bułka tarta
- 1 łyżeczka Kakao
Przepis
4 białka ubić na sztywno. Dodać cukier ,zmiksować powoli dodawać mąkę i proszek do pieczenia .Wlać do formy uprzednio posmarowanej masłem i posypaną bułką tartą.Piec w średniej temperaturze przez ok 40 min. UWAGA w trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika. Ciasto odstawić do ostygnięcia. W tym czasie zrobić śmietanę kremową w 200 mililitrach mleka obijać mikserem przez ok 5 min. połowę odstawić no drugiej wsypać łyżeczkę kakao i miksować ok 1 min. Przyrządem do dekoracji udekorować ciasto śmietaną
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl