Pizza ramen
Ramen pizza, czyli pizza na spodzie z makaronu, to nietypowe połączenie włoskiego przysmaku i orientalnej zupy. Taka pizza jest niesamowicie uniwersalna – na wierzch pasują te same dodatki, które z reguły układa się na tradycyjnej pizzy.
Paulina Krajewska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 200 g makaronu spaghetti
- 2 jajka
- zioła prowansalskie do smaku
- kilka plastrów żółtego sera
- 1 mała czerwona papryka
- 2-4 laski kabanosa
Przepis
Ugotowany na miękko makaron odcedź i wymieszaj z roztrzepanymi jajkami z dodatkiem ziół do smaku. Makaron wyłóż do pokrytej papierem do pieczenia żaroodpornej formy. Na wierzchu rozłóż poszczególne dodatki. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 15-20 minut – do czasu, aż ser się rozpuści, a papryka lekko zmięknie. Pizzę podać można ze świeżą bazylią lub rukolą i ketchupem.
Zobacz także: domowy ketchup z cukinii.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl