WAŻNE
TERAZ

Niespodziewane wyznanie Artura Boruca. "Mała depresja"

Pizza 'domowej roboty'.

Obraz

Składniki

  • Spód pizzy(można kupić szeroką mrożoną pizze z sosem i serem.)
  • Chuda szynka w plasterkach
  • Chilli w słoiku
  • Wypestkowane czarne lub zielone oliwki (wedle uznania)
  • Różnokolorowa papryka
  • Pieczarki
  • Sól
  • Pieprz
  • Słodka lub/i ostra papryka w proszku
  • Majeranek
  • Bazylia
  • Olej
  • Sos pomidorowy/koncentrat/ketchup
  • Dodatkowy ser(jeśli potrzeba)
  • Kukurydza w puszce

Przepis

Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza, Oliwki pokroić na pół, papryczki posiekać (dodać mało, większość pestek wyrzucić, troszeczkę dodać dla pikanterii) zmieszać z oliwkami. Pieczarki umyć, odkroić końcówki trzonu, kroić grubo wzdłuż trzonu. Paprykę umyć, przekroić na pół odkroić zieloną i białą zawartość z pestkami ze środka, wyrzucić, umyć jeszcze raz od środka, pokroić wzdłuż na paski. Zmieszać z pieczarkami. Plasterki szynki pokroić w grubą kostkę.Kukurydzę odcedzić. Rozgrzać szeroką patelnię na dużym palniku i średnim ogniu, polać olejem. Powoli kłaść w takiej kolejności: Oliwki z papryczkami i szynkę, paprykę,kukurydzę, pieczarki. Zamieszać. Dodać przyprawy: Sól, pieprz, papryka w proszku, majeranek, bazylię, wymieszać. Pamiętajcie, aby praktycznie cały czas mieszać! Nie chcemy chyba żeby coś się przypaliło! Trochę podsmażyć, dodać wodę, wymieszać, przykryć pokrywką, poddusić. Zgasić ogień, zostawić na trochę. Odmrożoną wcześniej pizzę lub spód zdjąć ser, posmarować sosem
pomidorowym/koncentratem/ketchupem, umyć ręce, rękami nakładać farsz tak,żeby ładnie wyglądało, wstawić do pieca na tak długo, aż się zrumieni, w wbić widelec w ciasto, jak jest za miękkie to znaczy że jeszcze nie wypieczone. 2 minuty przed końcem pieczenia położyć na nią ser, ewentualnie ten wcześniej starty też.

Przepis

I JUŻ, WASZA PIZZA JEST GOTOWA!!!

Przepis

ŻYCZĘ WSZYSTKIM SMACZNEGO!!!

Przepis

PS: Wygląda dużo lepiej niż na zdjęciu ale to z internetu a akurat nie mam zdjęcia tej pizzy.

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
To deser, który jem niemal codziennie. Skończyły się moje problemy z brzuchem i jelitami
To deser, który jem niemal codziennie. Skończyły się moje problemy z brzuchem i jelitami
Czerwona plamka na jajku. Mało kto wie, co oznacza i czy można je bezpiecznie zjeść
Czerwona plamka na jajku. Mało kto wie, co oznacza i czy można je bezpiecznie zjeść
Wymiata złogi z jelit i pomaga w odchudzaniu. Idealna dla sercowców
Wymiata złogi z jelit i pomaga w odchudzaniu. Idealna dla sercowców
Brudne słoiki wyrzucaj do tego kosza. Wielu popełnia błąd
Brudne słoiki wyrzucaj do tego kosza. Wielu popełnia błąd
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀