WP
WP

Pizza cztery pory roku - Przepis

Trwa ładowanie...
Pizza cztery pory roku
Podziel się
Składniki
  • 200 g mozzarelli (patrz także składniki ciasta i sosu)
  • 4 serca karczochów
  • mała czerwona papryka
  • 5 - 6 filecików anchois
  • 2 łyżki odsączonych kaparów
  • 1 duży pomidor
  • pół krążka sera camembert
  • 1 cebula
  • 4 łyżki drylowanych czarnych oliwek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
Przepis

Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. W przypadku obu rodzajów placków posypać rozdrobnionym serem mozzarella. Na poszczególnych ćwiatrach ciasta rozkładąc składniaki: na jednej serca karczochów, na drugiej pokrojone fileciki anchois oraz połowę kaparów, na kolejnej paski papryki i pólplasterki cebuli oraz resztę kaparów, a na ostatniej kawałki sera camembert na przemian z plastrami pomidorów. Na całej pizzy równomiernie rozłożyć czarne oliwki. Zapiekać ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP