Pizza cztery pory roku
- 200 g mozzarelli (patrz także składniki ciasta i sosu)
- 4 serca karczochów
- mała czerwona papryka
- 5 - 6 filecików anchois
- 2 łyżki odsączonych kaparów
- 1 duży pomidor
- pół krążka sera camembert
- 1 cebula
- 4 łyżki drylowanych czarnych oliwek
- 3 łyżki oliwy z oliwek
Na cieście CIENKIM lub PUSZYSTYM rozprowadzić SOS POMIDOROWY. W przypadku obu rodzajów placków posypać rozdrobnionym serem mozzarella. Na poszczególnych ćwiatrach ciasta rozkładąc składniaki: na jednej serca karczochów, na drugiej pokrojone fileciki anchois oraz połowę kaparów, na kolejnej paski papryki i pólplasterki cebuli oraz resztę kaparów, a na ostatniej kawałki sera camembert na przemian z plastrami pomidorów. Na całej pizzy równomiernie rozłożyć czarne oliwki. Zapiekać ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis dodał użytkownik agajolaw
Podziel się opinią
Komentarze