Trwa ładowanie...
d3uekuz
d3uekuz

Piwosz

Przepis
2.0
(1 głos)
Oceń:
Piwosz
Piwosz
Składniki
    • CIASTO
    • 3 szklanki mąki
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 2/3 szklanki piwa
    • 1 i 1/2 kostki margaryny
    • olejek waniliowy
      • KREM
    • 1 szklanka mleka
    • 1 szklanka cukru
    • po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej
    • 1 kostka margaryny
    • olejek rumowy
Przepis

Przepis na ciasto: Margarynę utrzeć na tarce, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać piwo, olejek waniliowy i wyrobić ciasto. Włożyć ciasto na 1 godzinę do zamrażalnika. Wyjąć, podzielić na 3 części. Upiec oddzielnie każdy placek.
Przepis na krem: Z mleka, cukru, obu mąk i olejku rumowego ugotować budyń. Gdy wystygnie dodać margarynę. Utrzeć. Przełożyć ciasto. Można polać polewą.

Przepis dodał użytkownik Tysia

d3uekuz

Podziel się opinią

Share
d3uekuz

d3uekuz
d3uekuz
d3uekuz