Trwa ładowanie...
d18t3ux
28-06-2009 17:45

Pijak

Przepis
3.4
(5 głosów)
Oceń:
d18t3ux
Składniki
    • Biszkopt:
  • - 6 jajek kurzych
  • - 1 szklanka cukru
  • - 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • - 2 łyżki oleju słonecznikowego
    • Krem do karpatki x2
    • Polewa czekoladowa
  • - 15dag margaryny
  • - 2 łyżki cukru pudru
  • - 4 łyżki kakao
  • - 2 łyżki wody
    • Herbatniki
    • Rodzynki
    • Alkohol nalewka lub wódka
Przepis

Oddzielić białka od żółtek, ubić i dodać cukier. Rozbić na talerzu żółtka proszek i olej, dodać do ubitych białek, na koniec mąkę i wymieszać lekko.
ciasto upiec na złoty kolor.
na gotowy biszkopt wylać krem przyrządzono wg przepisu na opakowaniu.
do kremu wmieszać rodzynki zmoczone dzień wcześniej w alkoholu.
na kremie ułożyć herbatniki zanurzone z nalewce.
wszystko przykryć polewą czekoladową

Przepis dodał użytkownik asieeenka03

d18t3ux

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18t3ux
d18t3ux
d18t3ux
Więcej tematów
d18t3ux