Pijak
- Biszkopt:
- - 6 jajek kurzych
- - 1 szklanka cukru
- - 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
- - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- - 2 łyżki oleju słonecznikowego
- Krem do karpatki x2
- Polewa czekoladowa
- - 15dag margaryny
- - 2 łyżki cukru pudru
- - 4 łyżki kakao
- - 2 łyżki wody
- Herbatniki
- Rodzynki
- Alkohol nalewka lub wódka
Oddzielić białka od żółtek, ubić i dodać cukier. Rozbić na talerzu żółtka proszek i olej, dodać do ubitych białek, na koniec mąkę i wymieszać lekko.
ciasto upiec na złoty kolor.
na gotowy biszkopt wylać krem przyrządzono wg przepisu na opakowaniu.
do kremu wmieszać rodzynki zmoczone dzień wcześniej w alkoholu.
na kremie ułożyć herbatniki zanurzone z nalewce.
wszystko przykryć polewą czekoladową
Przepis dodał użytkownik asieeenka03
Podziel się opinią
Komentarze