PIJAK
- -żóltka 2 sztuki
- -jajko 1 sztuka
- -cukier puder 1 szklanka
- -margaryna (Kasia lub Palma) 0,375 (półtorej kostki)
- -bakalie różne 30 dag
- -spirytus 100 g
- -aromat arakowy lub rumowy (według uznania)
- -galaretka 2 sztuki
- -biszkopty okrągłe 1 opakowanie
- -herbatniki 4 paczki
Żółtka i jajko ubić z 1 szklanką cukru na parze. połączyć z utartą na puch margaryną dodać pokruszone herbatniki polane spirytusem. Następnie dodać aromat i bakalie. Tortownicę wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wykładamy masę na koniec zalewamy schłodzoną galaretką. podajemy schłodzone...
Życzę smacznego:)
Przepis dodał użytkownik monikagluchowska1
Podziel się opinią
Komentarze