Trwa ładowanie...
d1d21v8
07-11-2013 16:45

Pierś gęsi w winie

Przepis
3.6
(10 głosów)
Oceń:
d1d21v8
Składniki
  • 3 szt piersi z gęsi
  • 750 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 szt goździków
  • 12 szt pieprzu czarnego
  • 12 szt ziela angielskiego
  • 2 szt liści laurowych
  • 1 łyżka soli
Przepis

Krok 1
Piersi oczyścić, umyć, osuszyć. Skórę naciąć ( nie kalecząc mięsa) w kratkę, włożyć do garnka. Wrzucić wszystkie przyprawy i zalać winem. Odstawić w chłodne miejsce na dwa dni.
Krok 2
Mięso wyjąć z zalewy, osuszyć, oczyścić z przypraw.
Kłaść skórą do dołu na rozgrzanej patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Przełożyć do brytfanki i piec w temperaturze 180 stopni 40-50 minut.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1d21v8
d1d21v8
d1d21v8
Więcej tematów
d1d21v8