Trwa ładowanie...
d3qfhqc
07-11-2013 16:45

Pierś gęsi w winie

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3qfhqc
Składniki
  • 3 szt piersi z gęsi
  • 750 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 2 łyżki majeranku
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 szt goździków
  • 12 szt pieprzu czarnego
  • 12 szt ziela angielskiego
  • 2 szt liści laurowych
  • 1 łyżka soli
Przepis

Krok 1
Piersi oczyścić, umyć, osuszyć. Skórę naciąć ( nie kalecząc mięsa) w kratkę, włożyć do garnka. Wrzucić wszystkie przyprawy i zalać winem. Odstawić w chłodne miejsce na dwa dni.
Krok 2
Mięso wyjąć z zalewy, osuszyć, oczyścić z przypraw.
Kłaść skórą do dołu na rozgrzanej patelni. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 3
Przełożyć do brytfanki i piec w temperaturze 180 stopni 40-50 minut.

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3qfhqc
d3qfhqc
d3qfhqc
Więcej tematów
d3qfhqc

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj