Trwa ładowanie...
d1bcpow
d1bcpow

Pierogi z kapustą i grzybami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Pierogi z kapustą i grzybami
Składniki
  • Farsz
  • -1 kg kapusty kiszonej
  • - szklanka suszonych grzybów
  • - 2 duże cebule
  • - oliwa
    • Ciasto
  • - 3 szklanki mąki
  • - 1 jajko
  • - 1 łyżeczka soli
  • - szklanka ciepłej wody
Przepis

Farsz
1. Kapustę płuczemy, kroimy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości;
2. Grzyby płuczemy i gotujemy aż będą miękkie;
3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na złoty kolor,
4. Kiedy kapusta będzie miękka dodajemy do niej pokrojone w koskę grzyby, podsmażoną cebulę i dusimy około ? godziny

Ciasto
1. Na stolnicę sypiemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i wyrabiamy ciasto dodając po trochu ciepłej wody
2. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką lub przyrządem do robienia pierogów kółka, nakładamy farsz i sklejamy pierogi.
3. Wrzucamy pierogi do osolonego wrzątku i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia

Przepis dodał użytkownik s-belata

Podziel się opinią

Share
d1bcpow
d1bcpow
d1bcpow
Więcej tematów
d1bcpow