Pierogi z grzybami
- Ciasto:
- 2 szk. mąki,
- sól,
- woda,
- łyżka oleju.
- farsz:
- świeże grzyby,
- sól,
- pieprz,
- cebula jak ktoś lubi zielona pietruszka,
- czosnek.
Jak przyrządzić?
Przygotować ciasto. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulkę pokroić w kosteczkę, podsmażyć na odrobinę smalcu, dorzucić grzyby i inne dodatki, doprawić solą i pieprzem. Po wystygnięciu dodać jajko i bułki tartej tak, aby masa nie była za rzadka /na oko/. Grzyby muszą być dobrze odparowane. Dalej postępujemy jak ze zwykłymi pierogami. Gotować krotko po wypłynięciu. Podawać według uznania ze skwareczkami, duszoną cebulką lub śmietaną. Takie pierogi nigdy mi się nie rozpadały w trakcie gotowania.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze