Trwa ładowanie...
d2cnfso
25-05-2012 18:52

Piegusek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2cnfso
Składniki
  • -1szklanka mąki
  • -1szklanka cukru
  • -1 szklanka maku
  • -5 białek
  • -1/2 kostki masła lub margaryny
  • -1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • -bakalie
Przepis

Mak sparzyć wrzątkiem, zagotować i odcedzić. Masło rozpuścić, ubić pianę z białek.Mąkę połączyć z cukrem i proszkiem do pieczenia, dodać mak i rozpuszczone masło, wymieszać. Dodać pianę z białek, bakalie i lekko wymieszać.Jeżeli ktoś chce może zrobić bez bakali.

Przepis dodał użytkownik Karoline

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2cnfso
d2cnfso
d2cnfso
Więcej tematów
d2cnfso

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj