Trwa ładowanie...
d3zrlz5
29-12-2011 10:27

Pieczony dorsz

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3zrlz5
Składniki
  • 1 kg dorsza atlantyckiego
  • sok z jednej cytryny
  • sól do smaku
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
Przepis

Dorsza umyć, osuszyć.
Skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawami.
Odstawić rybę na co najmniej 30 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i chwilkę smażyć z obu stron.
Następnie rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Podawać na ciepło.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3zrlz5
d3zrlz5
d3zrlz5
Więcej tematów
d3zrlz5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj