Trwa ładowanie...
d3eajs4
29-12-2011 10:27

Pieczony dorsz

Przepis
3.7
(11 głosów)
Oceń:
d3eajs4
Składniki
  • 1 kg dorsza atlantyckiego
  • sok z jednej cytryny
  • sól do smaku
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • mąka do obtaczania
  • olej do smażenia
Przepis

Dorsza umyć, osuszyć.
Skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawami.
Odstawić rybę na co najmniej 30 minut.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej, każdy kawałek ryby obtoczyć w mące i chwilkę smażyć z obu stron.
Następnie rybę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Podawać na ciepło.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

d3eajs4

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3eajs4
d3eajs4
d3eajs4
Więcej tematów
d3eajs4