Trwa ładowanie...
d295de9
16-04-2008 15:25

Pieczony czosnek

Przepis
3.1
(20 głosów)
Oceń:
d295de9
Składniki
  • 5 główek czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • rozmaryn lub tymianek
Przepis

Czosnek obrać palcami z nadmiaru łupin. Ściąć ostrym nożem szczyt główki. Ułożyć na blasze wyłożonej folią, skropić obficie oliwą, oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Całość nakryć folią aluminiową i piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C, po tym czasie blaszkę odkryć i dopiec przez 20 minut. Tak upieczony czosnek znakomicie smakuje z ziemniakami, mięsem czy też rozsmarowany na świeżej bagietce polanej oliwą. Polecam, pychota.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d295de9
d295de9
d295de9
Więcej tematów
d295de9