Trwa ładowanie...
d2tv4bx
16-04-2008 15:25

Pieczony czosnek

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2tv4bx
Składniki
  • 5 główek czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • rozmaryn lub tymianek
Przepis

Czosnek obrać palcami z nadmiaru łupin. Ściąć ostrym nożem szczyt główki. Ułożyć na blasze wyłożonej folią, skropić obficie oliwą, oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Całość nakryć folią aluminiową i piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C, po tym czasie blaszkę odkryć i dopiec przez 20 minut. Tak upieczony czosnek znakomicie smakuje z ziemniakami, mięsem czy też rozsmarowany na świeżej bagietce polanej oliwą. Polecam, pychota.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tv4bx
d2tv4bx
d2tv4bx
Więcej tematów
d2tv4bx

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj