Trwa ładowanie...
d2ot4zf
13-03-2015 11:17

Pieczone żeberka

Przepis
4.9
(41 głosów)
Oceń:
d2ot4zf
Składniki
  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oregano
  • starta, na najmniejszych oczkach, skórka z całej cytryny
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka ostrej papryki w proszku
  • 2 liście laurowe
  • sól
Przepis

Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Z reszty składników robimy marynatę. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Żeberka razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1,5 godziny w 170 stopniach.

Przepis dodał użytkownik Kardamonovy

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ot4zf
d2ot4zf
d2ot4zf
Więcej tematów
d2ot4zf

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj