Trwa ładowanie...
d4a6dp8
29 grudnia 2011, 10:58

Pieczona kaczka

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4a6dp8
Składniki
  • 1 kaczka
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • sól do smaku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 szczypty ostrej papryki
Przepis

Kaczkę umyć, osuszyć, usunąć ewentualne wystające ze skóry pałeczki i podzielić na porcje.
Korpusy odłożyć i wykorzystać np. do zupy ( ja ugotowałam rosół ).
Kawałki kaczki włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Dokładnie natrzeć każdy kawałek mięsa.
Odstawić miskę przykrytą folią spożywczą na co najmniej godzinę.
Po tym czasie przełożyć kaczkę do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60-70 minut.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4a6dp8
d4a6dp8
d4a6dp8
Więcej tematów
d4a6dp8

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj