Trwa ładowanie...
d1afxnw

Pieczona kaczka

Przepis
2.4
(5 głosów)
Oceń:
d1afxnw
Składniki
  • 1 kaczka
  • 5 łyżek octu balsamicznego
  • sól do smaku
  • 1/4 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 szczypty ostrej papryki
Przepis

Kaczkę umyć, osuszyć, usunąć ewentualne wystające ze skóry pałeczki i podzielić na porcje.
Korpusy odłożyć i wykorzystać np. do zupy ( ja ugotowałam rosół ).
Kawałki kaczki włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Dokładnie natrzeć każdy kawałek mięsa.
Odstawić miskę przykrytą folią spożywczą na co najmniej godzinę.
Po tym czasie przełożyć kaczkę do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60-70 minut.

Przepis dodał użytkownik zewaewa

d1afxnw

Podziel się opinią

Share
d1afxnw
d1afxnw
d1afxnw
Więcej tematów
d1afxnw