Trwa ładowanie...
d2grf6g
08-12-2011 12:42

Paszteciki

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d2grf6g
Składniki
  • CIASTO:
  • 1 kg mąki,
  • kost. margaryny,
  • kost. drożdży,
  • szkl. mleka,
  • pół łyżeczki soli.
  • FARSZ:
  • 1 kg kapusty kiszonej,
  • 40 dag pieczarek,
  • 3 cebule,
  • 2 liście laurowe,
  • 2 kulki ziela angielskiego,
  • sól,
  • pieprz.
  • DODATKOWO:
  • jajko.
Przepis

1. Mleko podgrzać, troszkę odlać i rozrobić w tym drożdże, dobrze je rozgniatając. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę zmieszać z margaryną i solą. Wlać wyrośnięte drożdże. Zagnieść ciasto. Rozwałkować i kroić prostokąty o wym. 8x10cm.
2. Kapustę drobno pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą tak, aby cała kapusta była przykryta. Dodać liście i ziele. Gotować na małym ogniu ok. 2 godz. Pieczarki i cebule pokroić w kostkę, podsmażyć. Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody, połączyć z grzybami i cebulą. Doprawić.
3. Na każdy prostokąt ciasta nakładać ok. łyżeczki farszu, zawijać w ruloniki, lekko docisnąć brzegi. Układać na natłuszczonej blasze. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok. 25-30 min w temp. 200st.

Przepis dodał użytkownik czekoladka_m

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2grf6g
d2grf6g
d2grf6g
Więcej tematów
d2grf6g