Trwa ładowanie...
d36zi4m
d36zi4m

Parówki w cieście

Przepis
1.5
(4 głosy)
Oceń:
Parówki w cieście
Składniki
  • Składniki na 5 sztuk:
  • 30 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 5 bardzo cienkich plasterków sera żółtego, np. ementalera
  • 5 bardzo cienkich plasterków bekonu
  • 5 łyżek prażonej cebuli
  • 5 parówek
  • 4 łyżeczki ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka keczupu
  • 1 żółtko
  • 3-4 łyżki mąki
Przepis
  1. Ciasto lekko rozmrozić. Stolnicę oprószyc mąką i rozwałkować ciasto na prostokątne płaty o bokach ok. 10x15 cm. Płaty ciasta powinny być dłuzsze o ok. 4 cm od parówek.
  2. Na każdy kawałek ciasta położyć plaster sera i bekonu i posypać cebulką, pozostawiając dookoła brzegi szerokości ok. 2 cm.
  3. Parówki naciąć wzdłuż, posmarować wewnątrz musztardą i keczupem. Ułożyć na płatach ciasta, zawinąć dolny i górny (dłuższy) brzeg do wewnątrz i owinąć parówkę ciastem.
  4. Balchę opłukać zimną wodą bądź wyłożyć papierem, ułożyć przygotowane parówki, posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec 20-25 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 220 stopni C. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

Przepis dodał użytkownik gonia5tek

d36zi4m

Podziel się opinią

1
Share
d36zi4m
d36zi4m
d36zi4m
d36zi4m