Trwa ładowanie...
d3ia7o7
10-02-2009 16:06

Papryka konserwowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3ia7o7
Składniki
  • 1 kg papryki
  • 1l wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2-3 łyżki oliwy
  • gorczyca
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
Przepis

Wszystkie składniki oprócz papryki zagotować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w pasy, następnie wrzucić do wrzącej zalewy i gotować jeszcze 6-7 minut. Przełożyć paprykę do słoików, zalać zalewą, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Po kilku minutach odstawić do ostygnięcia.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3ia7o7
d3ia7o7
d3ia7o7
Więcej tematów
d3ia7o7