Trwa ładowanie...
d4detro
10-02-2009 16:06

Papryka konserwowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d4detro
Składniki
  • 1 kg papryki
  • 1l wody
  • 1/2 szklanki octu
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2-3 łyżki oliwy
  • gorczyca
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
Przepis

Wszystkie składniki oprócz papryki zagotować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w pasy, następnie wrzucić do wrzącej zalewy i gotować jeszcze 6-7 minut. Przełożyć paprykę do słoików, zalać zalewą, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Po kilku minutach odstawić do ostygnięcia.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4detro
d4detro
d4detro
Więcej tematów
d4detro

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj