Trwa ładowanie...
dce4b71

Panierowane jajka .

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dce4b71
Składniki
  • 40 g kremówki + 3 łyżki
  • 5 jajek
  • kilka łyżek mąki
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • kilka łyżek bułki tartej
  • kilka łyżek posiekanych migdałów
  • olej do smażenia
Przepis

4 jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i obtoczyć w mące. Pozostałe jajko rozkłócić razem z 40 g kremówki. Wsypać pieprz, sól oraz czosnek. Jajka obtoczyć najpierw w maczance , a potem w bułce tartej z migdałami , po czym usmażyć na oleju.

Przepis dodał użytkownik wiwona42

dce4b71

Podziel się opinią

Share
dce4b71
dce4b71
dce4b71
Więcej tematów
dce4b71