Trwa ładowanie...
d41ascx
10-02-2009 15:57

Ogórki konserwowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d41ascx
Składniki
  • 1 szklanka octu
  • 4,5 szklanki wody
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ziele angielskie
  • ziarna pieprzu
  • gorczyca
  • koper
  • czosnek
  • liście laurowe
Przepis

W garnku przygotować zalewę - wlać wodę z octem, dodać cukier z solą - całość zagotować. Następnie do słoików powkładać umyte ogórki. Do każdego słoika wsypać 3 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, 1/2 łyżeczki gorczycy, 1 liść laurowy oraz ząbek czosnku i koper. Przygotowane ogórki, zalać sporządzoną wcześniej zalewą. Zakręcić słoiki i gotować na małym ogniu (nie doprowadzając do wrzenia) do 10 minut.

Przepis dodał użytkownik suzume

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d41ascx
d41ascx
d41ascx
Więcej tematów
d41ascx

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj