Trwa ładowanie...
d3elul4
d3elul4

Ogórki konserwowe

Przepis
4.5
(2 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1 szklanka octu
  • 4,5 szklanki wody
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ziele angielskie
  • ziarna pieprzu
  • gorczyca
  • koper
  • czosnek
  • liście laurowe
Przepis

W garnku przygotować zalewę - wlać wodę z octem, dodać cukier z solą - całość zagotować. Następnie do słoików powkładać umyte ogórki. Do każdego słoika wsypać 3 ziarenka ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, 1/2 łyżeczki gorczycy, 1 liść laurowy oraz ząbek czosnku i koper. Przygotowane ogórki, zalać sporządzoną wcześniej zalewą. Zakręcić słoiki i gotować na małym ogniu (nie doprowadzając do wrzenia) do 10 minut.

Przepis dodał użytkownik suzume

d3elul4

Podziel się opinią

Share
d3elul4

d3elul4
d3elul4
d3elul4